Byen i skyerne - Anthony Doerr

Byen i skyerne

By Anthony Doerr

  • Release Date: 2021-09-28
  • Genre: Literary Fiction

Description

Fra den Pulitzer-prisvindende forfatter bag Alt det lys vi ikke ser, en af de mest anerkendte og bedst sælgende bøger i nyere tid, kommer nu en triumf af fantasi: En skyhøj roman om børn, der træder ind i de voksnes rækker i en ødelagt verden.

Vores helte i Byen i skyerne prøver alle at forstå verden omkring dem: Anna og Omeir på hver sin side af den formidable bymur under belejringen af Konstantinopel i 1453; teenageren og idealisten Seymour i et angreb på et offentligt bibliotek i nutidens Idaho; og Konstance på et interplanetarisk rumskib med kurs mod en exoplanet flere årtier ud i fremtiden.

Anna, Omeir, Seymour og Konstance er alle drømmere og outsidere, som finder håb i deres ellers håbløse situationer. En ældgammel tekst, Aethons historie, er en kilde til mystik og trøst for disse uforglemmelige karakterer. Den handler om Aethon, der længes eft er at blive forvandlet til en fugl, så han kan flyve langt væk til et utopisk paradis i himlen.

Doerr fletter ekvilibristisk tider og steder, mennesker og begivenheder sammen til en refleksion over, hvordan vi alle er forbundet: med andre arter, med hinanden, med dem, som har levet før os, og dem, som vil leve længe efter vi selv er væk. Byen i skyerne er dedikeret til ’Fortidens, nutidens og fremtidens biblioteker’. Det er en hjerteskærende, smuk og forløsende fortælling om vores ansvar for at beskytte og forvalte bøgerne, jorden og menneskets hjerte.

Comments