Den sidste gode mand (2010) er første bog i serien om Niels Bentzon. Læs også Søvnen og døden (2012), Den genfødte morder (2015) og Drømmetyderens død (2016).
Niels Bentzon er gidselforhandler hos Københavns Politi. Det er ham der dukker op når en hjemvendt soldat truer med at begå selvmord eller en psykopat tager kvinder og børn som gidsler. Niels Bentzon er derfor vant til at se fortvivlelsen og ondskaben i øjnene.
Men en decemberdag vendes tingene på hovedet da der via Interpol indløber en advarsel hos Københavns Politi: Der er blevet begået en række mord på gode mennesker overalt i verden: Børnelæger, nødhjælpsarbejdere, menneskerettighedsforkæmpere, miljøfolk. Alle ligene har tal brændt ind i huden på ryggen. Forskellige tal skrevet med forskellige talsystemer.
Niels får til opgave at finde og advare de gode mennesker i Danmark. Og der er nok af dem i disse dage hvor FN’s klimatopmøde afholdes i København. Men hvem fortjener betegnelsen ’det gode menneske’? Niels erfarer snart at de gode slet ikke er så gode endda. Han aner derfor ikke sine levende råd og har mest lyst til at glemme det hele.
Først da han møder astrofysikeren Hannah Lund, kommer der skred i tingene. Hannah mener nemlig at hun kan se et system i de tal ofrene har fået brændt ind i ryggen - et system af næsten guddommelig karakter. Niels indser omsider at han står over for en usædvanlig morder. Spørgsmålet er om det er for sent.